Tuupovuaran työryhmä - poliittista sanarieskaa

Aikamme orjatyöläiset

Se olisi vappu nyt sitten. Ympäri Suomen kajahtavat työväenliikkeen taistelulaulun kehotussanat: työn orjat, sorron yöstä nouskaa! 

Mutta keitä ovatkaan oman aikamme työn orjat, työllä orjuutetut?

Eivät ainakaan puhujanpöntöistä fraasejaan laukovat ministerit eivätkä ammattiliittojen kovapalkkaiset johtajat! Työn orjaksi ei näinä aikoina voi oikein kutsua heitäkään, joilla on ilo nauttia vakituisesta ja kokoaikaisesta työsuhteesta.

Ei, vaan näinä päivinä työn orjuuttamia ovat vasten tahtoaan pätkä-, silppu-, ja osa-aikatyöläisiksi joutuneet. Työn orjuuttamia ovat myös jatkuvassa epävarmuudessa roikotettavat vuokratyöläiset.

Aivan yhtä lailla työllä orjuutettu - tai pikemminkin nöyryytetty - on pitkän ja ansiokkaan uran jälkeen potkut saanut ammattimies, jonka yhteiskunta ohjaa (lue= pakottaa) ravaamaan luukulta toiselle. Työkykyinen ja työnnälkäinen, ikänsä töitä tehnyt suomalainen mies ohjataan istumaan "työelämäkursseille" joilla neuvotaan kuinka töitä tehdään. Hämmästyttävän usein neuvojana on valkokauluksinen ja kovapalkkainen virkailija.

Kovin paljon ruusuisempi ei ole tilanne tempputyöllistetyllä nuorellakaan, jota valitettavan usein erilaisten kurssien kautta pompotetaan ilmaistyövoimana yritykseltä toiselle, harjoittelijan tittelillä. Onneksi toisinaan järjestelmä myös toimii; työkokeilun kautta noheva nuori voi hyvinkin saada työpaikan harjoitteluyrityksestään. Näinhän sen tulisi mennä.

Yhteiskunnan tukiverkko on toimiessaan mainio, yksittäistä ihmistä ja yhteiskuntaa hyödyttävä järjestelmä. Takaisin työelämään pompsauttavan, joustavan trampoliinin sijaan tuosta verkosta onkin tulossa kuopan yli viritetty verkko, jonka läpi ihminen humahtaa montun pohjalle.

Yhteiskuntaamme ollaan luomassa (tarkoituksella tai erehdyksessä) vakituinen, perin juurin harmaata ja ilmaista työtä tekevien suomalaisten reserviluokka. Luokka, jota hyväätarkoittavien byrokraattien paperinen peitsi paimentaa kohti järjestelmää lypsäviä (suur)yrityksiä. Jos pokkuroit vastaan, sinut leimataan laiskaksi työnvieroksujaksi.

Suomi ei todellakaan ole valmis, eikä työväen taistelu ohi. Ja taisteluahan se totisesti on; taistelua oikeudesta oikeaan työhön, taistelua oikeudesta olla arvokas osa yhteiskuntaa. 

Hyvää vappua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Topi Alansuo

Aika valtava osa kuvittelee olevansa vakituisessa työssä.
Sellaisia ei ole.
Jos ei sitä nousua tulekkaan. Veri punnitaan.
Jäljelle jää vain välttämättömimmät.
Tuulia voi haistella esim. kiinteistö firmojen hintalapuista, kanssa-asiakkaiden ostoskärryistä vaivihkaa ja tietenkin "palvelukseen halutaan puhelinmyyjiä, koulutukseen maahanmuuttajia"-palstoilta.

Käyttäjän juhojuho kuva
jukka juhola

Miksi ei sanaakaan maatalouden parissa työskentelevistä /työskennelleistä?!
Tilakoot pakotetaan kasvamaan; muuten et voi pärjätä.Totuus on että harva haluaa siihen hullunmyllyyn ja vielä harvemmalla on siihen realistisia mahdollisuuksiakaan.
Perheviljelmät, nuo ihmisen kokoiset joita vielä jonkun verran on, ne eivät nykyään saa minkäänlaista tunnustusta vuosien puurtamisesta. Ammattilehdetkin ovat pullollaan juttuja yhä vain suuremmista yksiköistä. Pieni ei ole kaunista, miksi?!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Missä ovat maatalouden osuuskunnat, jotka sallisivat pienet tilakoot, mutta yhteistyössä muiden kanssa, jolloin yhteinen tilakoko olisi riittävä?

Onko yhteistyö maanviljelijäväestölle näin vaikeaa, vai muistuttaako yhteistyö liikaa kolhoositoimintaa?

Aikanaan jokaisella oli oma tv-antenninsa, kunnes kaupunkien katot olivat sellaisia härdellipesiä, että talouksien oli pakko tulla järkiinsä ja siirtyä yhteisantenniin. Monien maatilallisten asenteet muistuttavat niitä, jotka silloin vastustivat yhteisantenneja jonkinlaisena kommunismina, joka estäisi muka yksilön päätösvaltaa.

Pitääkö jokaisella pientilalla olla omat koneensa muutaman päivän vuotuista käyttöä varten. Jos koneet olisivat yhteisiä, olisiko se kommunismia? Ja jos olisi, so what?

Topi Alansuo

Saat tuskastuneen hymyn viljelijältä, joka ei luultavasti viitsi alkaa selittämään tuota ikuisuuskysymystä diletantille. Herneenpuinti esim. on tunneista kiinni, jos koneet on naapurilla, hyvästi sato jne.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #7

Tottakai järki pitää säilyttää.

Ei se tarkoita sitä, että maanviljelijöiden pitäisi voida puskea itsekseen, ja yhteiskunnan tukea sitä, kun paljon voi myös tehdä yhdessä.

Miksi se on niin vaikeaa?

Henri Ilmonen

Pellervo näyttää suorastaan yllyttävän viljelijöitä kolhoosin perustamiseen...

http://www.pellervo.fi/otlehti/ot2_10/14sivu.htm

Käyttäjän LeifKuismanen kuva
Leif Kuismanen

Tässä asiassa olen samoilla mielin. Yhteistyöllä voisi tehostaa kustannustasoa huomattavasti ja saada sisäistä synergiaa eduksi.
Olen valmis jeesaamaan omien kykyjeni sekä mahdollisuuksieni mukaan jos jollain on siihen tahtoa ja halua.
www.leksa.innetti.fi

Topi Alansuo

Näin kuuttakymppiä lähestyvänä kokoomusnuorena tiedän, että ruoka kannattaa ostaa maailmalta, vittuun huoltoturva ! Pohjavedet kannattaisi kaivannaisten loputtua myydä nestlelle, unileverille tms. fantastiseen hintaan.
Tunnen pari viljelijää. Vaikka omia ja vuokrattuja on yli sata hehtaaria, puolet leivästä tulee päivätöistä muille. Ruoka on "liian halpaa" maailmalla. Meillä on onneksi kartelli, joka korjaa vääristymän.

Käyttäjän erkkiluomi kuva
Erkki Luomi

"Pieni ei ole kaunista, miksi?!" Hyvä kysymys, Jukka.

Suomalaisen keskivertoviljelijöiden työ ei tosiaan ole mitään herkkua; muistan lukeneeni että keskimääräinen "tuntipalkka" jää jopa alle 5e/h. Kovin harva moisilla tienesteillä lähtee maatlousyrittäjäksi!

Kovin useinhan keskustelupalstoilla purnataan maataloustukiaisista ja jopa kadehtitaan niillä "leveästi eleleviä" viljelijöitä. Tosiasiahan on, että viime kädessä maatalouden tuet hyödyttävät kuluttajaa turvallisen, kotimaisen ja kaikenkaikkiaan suht' edullisen ruoan muodossa.

Moniko olisi oikeasti valmis tai halukas maksamaan ruoastaan huomattavasti enemmän?

Ilman maanviljelijöitä kovin harva meistä tätä Tellusta tallaisi. Viljelijät totisesti ansaitsevat arvostuksen ja hatunnoston - ja mielellään reilun hinnan tuotteistaan...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Ei tuosta yhteiskunnan tukiverkosta läpi humahda vaan siihen tarketuu kiinni ja se rusentaa sinut hengiltä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Blogisti puhuu asiaa, mutta unohtaa oleellisen: Tilanne on kansan vaaleissa osoittaman tahdon tulos. TOisinkin voisi äänestää, enkä tarkoita puolueen vaihtamista - se on melko merkityksetöntä. Se, mitä tarvitaan, on kansanedustajien vaihtaminen.

Kun kaikki suureen ääneen riemuitsivat ja taputtivat karvaisia käsiään presidentin vaalikausia rajattaessa kukaan, siis yksikään poliitikko, ei esittänyt edes hiljaa kuiskaten kansanedustajien ja kunnanvaltuutettujen vaalikausien rajoitttamista.

Ja SILLÄ olisi ollut jotain merkitystä. Sillä taas, istuuko Saukko pressana vaikkapa seuraavat 100 vuotta, ensin elossa, sitten muumioituna ei ole MITÄÄN merkitystä.

Tuomas Taivasaho

80-luvulla jo sanottiin, että kansanedustajat pitää vaihtaa. Montako sen aikaista edustajaa on enää jäljellä. Lysti ei ole muuttunut miksikään ja pelkään tilalle saatavan vain koeteltuja edustajia. Edustavatkin, mutta uskollisesti puolueitaan. Puolueethan meille ehdokkaat valitsevat, joita vain saamme äänestää. Kuulostaa hieman erikoiselta, mutta kaippa se on normaalia jos uskoo järjestelmään. Onhan Venäjällä ja Iranissa sama malli myös käytössä. Vai pitäisikö kasvaa aikuiseksi ja lopettaa uskomasta joulupukkiin.

Sanovat ettei vaihtoehtoja ole. Onhan niitä. 1) Päätösvalta voidaan palauttaa takaisin kansalle niissä asioissa joissa poliitikot eivät onnistu kansaa edustamaan. 2) Vaalit voitaisiin järjestää kahden vuoden välein. Puolet vaalipiireistä kerrallaan. Kansan tahto ja palaute vaikuttaisi puolueiden toimintaan huomattavasti paremmin kuin nyt. Vaikutukset hallituksen toimintaan olisi tramaattiset. Hallitus joutuisi nauttimaan eduskunnan luottamusta eikä niinkuin nyt, että hallituspuolueiden edustajat ovat alisteisia hallitukselle. 3) Jos vaaleja olisi muutaman vuoden välein, samalla voitaisiin äänestää yksittäisten ministerien luottamuksesta. Tuollaista mallia voisi pitää hieman enemmän kansanvaltaisena kuin tätä nykyistä edustuksellistä harvainvaltaa.

Muistaako kukaan, milloin Suomessa on ollut hallitus johon kansa on ollut tyytyväinen. Edes vähän?

Käyttäjän erkkiluomi kuva
Erkki Luomi

Totta turiset, Jouko - demokratiassa kansalaisilla on valta muuttaa ja kehittää yhteiskuntaa haluamaansa suuntaan!

Edustuksellisessa demokratiassa kun elämme, on puolueiden ja poliitikkojen tehtävä tarttua epäkohtiin ja tarjota vaihtoehtoja.

Seuraavat ed.kuntavaalit ovat (näillä näkymin) jo kahden vuoden kuluttua. Toivotaan, ettei niistä tule pelkästään euro- ja protestivaaleja. Siihenhän me voimme kaikki osaltamme vaikuttaa.

Tuomas Taivasaho

Edustuksellinen demokratia. Voi pyhä kadotus sentään. Mitä demokratiaa semmoinen on, jossa kansalaisilla ei ole ylintä päätäntävaltaa.

Täytyy kyllä myöntää, että vaalit on hieno keksintö. Vallankäyttäjän kannalta täyttää hyvin tarkoituksensa, eli pitää valta itsellä ja kansalla harhakuva demokratiasta. Vaaleja voi verrata V5:een, jossa voi äänestää mikä hevonen pääsee ensimmäisenä maaliin. Siinäkään osallistujan valinnalla ei ole vaikutusta voittajaan, mutta eihän vaaleissa äänestämiselläkään ole toteutuvaan politiikkaan.

Persuja EU-vaaleissa äänestänyt sai kristillisten ehdokkaan läpi. Oliko tarkoitus? Sama jakomielitautisuus on olemassa vaikka vaaliliittoja ei olisikaan. Kuinka usein äänesi on mitätöitynyt, mutta ollut ilmaislahja ehdokkaille joita et halua valittavan. Entä kuinka hyvin viime eduskuntavaalien jälkeinen hallitus täyttää kansan vaaleissa ilmoittaman tahdon nyt? Tässä sinulle Erkki joitakin esimerkkejä miksi emme elä demokratiassa ja äänestämisessä ei ole mieltä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Joltisenkin paljon häiritsee tuo termi "protestivaalit". Kaikki vaalit, joiden tuloksena on selvä muutos, ovat protestivaaleja. Ja mitäs pahaa siinä on?

Eläköön protestivaalit!

Käyttäjän erkkiluomi kuva
Erkki Luomi Vastaus kommenttiin #23

Itse tarkoitan "protestivaalilla" sitä, että äänestetään henkilöä/puoluetta X vain koska yleisesti ketuttaa - sen enemmän perehtymättä henkilöön/puolueeseen X. Tiedän tuollaisiakin tapauksia, ja sehän on melkein kuin tyhjää äänestäisi! Toisaalta myönnän, että on parempi äänestämällä purkaa ketutusta kuin esim. väkivallantekojen kautta.

Sellaiset protestivaalit, joissa äänestetään selkeitä ja perusteltuja vaihtoehtoja, ovat minustakin tervetulleita!

Edit: ehkäpä moisia vaaleja tulisi kutsua muutosvaaleiksi?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #24

Juuri tämän takia termi, tai oikeammin sen nykyinen käyttötapa, häiritsee: kukaanhan ei voi tietää, mikä motiivi äänestäjällä tosiasiassa on. Termiä käytetään yleisesti vain suuren muutoksen sattuessa, ikään kuin muutos olisi vain "yleistä ketutusta" ja äänestäjä typerys, joka ei oikeasti ymmärrä että pitää äänestää niin kkuin ennenkin.

Käyttäjän heinonenviljo kuva
Viljo Heinonen

"Se, mitä tarvitaan, on kansanedustajien vaihtaminen."
Ei taida olla apua. Viime vaaleissa kansanedustajien vaihtuminen oli tähän asti surinta. Suurimmasta nousijasta ei kuitenkaan ollut halitukseen; ei muuhun kuin huutelemaan puskista pajunköyttä kansalle ja hyvin näkyy maistuvan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ne, joilla on merkitystä, valittiin uudelleen: Katainen, Urpilainen, Oprpo, Pekkarinen jne.

Kyllä sillä olisi merkitystä. Ihan ajatusleikkinä: Kumpaa Siilinjärven Valo kammoksuu enemmän,

a) Kako saa saman paikkamäärän kuin viimeksi ja hän itse putoaa
b) Kako menettää puolet paikoista, mutta Ajatusten Siilinjoki itse tulee valituksi?

Mutatis mutandis Södöp, Kepu, Vassarit jne.

Äänestäjien kannalta Soini ja Persut tekivät sen ainoan oikean ratkaisun: Sen sijaan, että olisivat menneet Kutvosen hallitukseen tukemaan nykysekoilua he jättäytyivät sen ulkopuolelle. Hallituksen toimiin "sisältä vaikuttamisen" merkityksen on kait Arhinmäki osoittanut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se, mitä tarvitaan, on kansanedustajien vaihtaminen."

Kansanedustajan vaihtaminen ei auta mitään koska puoleen johto määrää mitä mieltä kansanedustaja äänestyksissä ja julkisuudessa on. Tämä nähtiin konkreettisesti kun kaksi Vasemmistoliiton kansanedustajaa ilmoitti äänestävänsä puolueen linjan vastaisesti.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Ei kenelläkään palkansaajalla ole vakituista työpaikkaa, siitä illuusiosta on luovuttava. Vuonna 1992 oman ammattiryhmäni (IT-päälliköt) konferenssin illanistujaisissa pyysin kaikkia niitä, jotka luulevat olevansa varma, että heillä on sama työpaikka ilman omaa irtisanoutumista vuoden kuluttua nostamaan kätensä ylös. Vain noin neljäsosa nosti kätensä. YT-neuvottelut koskevat usein kaikkia henkilöryhmiä, varsinkin jos aiotaan käyttää juustohöylää. Minulla oli 10 työpaikkaa 36 vuoden aikana. Kaksi niistä oli määräaikaista. Kerran minut juustohöylättiin "vakiotyöpaikasta". Taisin olla keskivertopalkansaaja, mutta en minä epätoivoinen ollut.

astrid mustonen

Erilaisten maailmojen orjiksi meidät varmaan halutaan tehdä, ellemme ole tarkkoja.

Kaupallisuus, mediat, kaikki pakkohaluamiset, kaikki hienovaraiset pakko-ohjailut.

Mauri Hyhkö

Korporaatiokommunisteille, eli kokoomukselle, sopii vallan hyvin korkea työttömyys ja vapaa maahanmuutto, puoli-ilmaista orjatyövoimaa aina tarjolla. Sama sabluuna sopii mainiosti heidän puisto-osastolleen, vihrerkommareille, lisää kurjia maahan osallistumaan monikulttuurimielenosoituksiin ja muuhun yhteiskunnan vastaiseen myyräntyöhön. Bonuksena lisää vaalikarjaa vihervasemmistoa äänestämään. Ja kun keskiluokka kurjistetaan amerikan- ja venäjänmalliin, niin kulutus vähenee ja "maailma pelastuu", mikä tietysti on heidän päämääränsäkin.
Ek:n poliittiselle siivelle, kokoomukselle, tärkeintä on vientiteollisuus, muulla ei ole paljon väliä. http://www.uusisuomi.fi/raha/58694-kuluttajalta-ka...

Käyttäjän anttikurvinen kuva
Antti Kurvinen
Käyttäjän erkkiluomi kuva
Erkki Luomi

Kiitos, Antti! Sen erään laihialaisen kauppiaan henkihän se tuas kerran innosti ;) hyvvää vappua Kauhavan suuntaan!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hjalliksen vieraana ollut pj. Sipilä toi usein esille "vihreän talouden" Pelkään pahoin, jos se toteutetaan suomalaisena energiaratkaisuna, olemme tilanteessa jossa sähkölaskun hinta, joka jo nyt hipoo tasoa jonka maksamiseen ei esim. eläkkeellä olevan rahat tahdo riittää. Mainitsemasi viiden euron tuntipakka on suurin "huuli" joka jopa eduskunnassa on kuultu. Suomalaisessa yhteiskunnassa ei maatalouden harjoittajat ole suinkaan "köyhälistöä" ei tarvitse kun vähän ympärilleen vilkaista.

Tuomas Taivasaho

Kepu on risupakettia vastaan valmis hyväksymään Suomen muuttamisen ydinjätteiden hautausmaaksi. Puhtainta energiaa saadaan jätteiden poltosta sekä maakaasusta. Niitä valtion tulisi edistää. Hiilivoimaa tarvitaan säätövoimaksi ja lämmön tuotantoon, oli ydinmiiluja tai ei. On järjetöntä pyrkiä hiilestä eroon. Me asumme pohjoisessa, joten hiilestä luopumisen taakkaa ei voi jakaa tasan Suomen ja etelän maiden kanssa. Aurinkoenergian käyttö polkee paikallaan. Oli kallista sähköntuotantotapa tai ei, ihmisillä on oikeus käyttää rahansa muuhunkin kuin taulutelkkareihin. Ylijäämäenergian laittaminen jakoon verkkoon pitäisi olla mahdollista.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Hyvä kirjoitus! Etenkin tuo nykyhallituksen tempputyöllistäminen on tärkeä pointti, kun hallituksen sisältäkin nuristaan että nuorten "yhteiskuntatakuu" on huonontanut nuorten asemaa ja pahentanut syrjäytymistä hallituksen mm. koulutukseen suuntaamien säästöjen vuoksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä yhteiskunta? Voidaanko tällaista hajoamistilassa olevaa järjestelmää yhteiskunnaksi enää sanoa? Kun kansalla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa vaaleillakaan. mistä valita kun koko korttipakan värit ovat sikinsokin ja väljehyneet ja entinen sinisyyskin punaisempi kuin vasen laita ja vihreät vastakkain rakentavat vaaravirityksen maan keskeisimmälle vedenjakajalle.
Vaaleissa on sama ongelma kun kaupassakin; hyllyt täynnä sama tavaraa erilaisissa pakkauksissa ja mikään ei ole sopiva.
Minä sanoisin mielummin myllyksi. Kaikki jauhetaan rahaksi pyörien pyöriessä yhä vinhemmin. Sampo voisi suomalainen sanoa semmoisesta masiinasta. Mihin vaan kunkut koskee se häipuu rahana pilviin
Me maailmanparantajat tässäkin blogissa pyöritään keskenämme pirileikkiä jauhaen virtuaalirahaa , joka ei kilahda kenenkään kirstuun, onpahan väliaikaisesti voimassa joillekin luottona joissakin kadotetuissa ja katoavissa "paratiiseissa".
Kun voiskin vetää... vappukin meni jo.

Gabriel Alamäki

Alkaa olemaan vähän kaikensorttista tuskansa huutelijaa ja itsemurhakandidaattia liikkeellä. Koko ajan enemmän näkee just sen oloista porukkaa, että jolleivät menetä henkeään rekan alle istuessaan yöllä keskellä kehätietä, niin tekevät ratkaisu B:n eli näkevät aiheelliseksi ottaa sivullisiakin mukaansa. Tässä maassa on jotain sairasta. Täällä pyritään vain tyydyttämään laskutikkumiehiä, desipelinviilaajia ja turvallisuusideologeja. Nämä sitten hoitavat itselleen kaikenlaisia kouluttajan tehtäviä, propagandaiskuja peruskoulua myöten, tupakka -ja alkoholivalistusta vaikka jokainen 3 vuotias on sitten talvisodan tiennyt että liika viina on haitallista. Voimavaroja sullotaan siis tällaiseen hömpötykseen luullen, että Suomi on joku Norja, ja että varat riittää jatkuvasti näihin, ja siihen että luodaan takuuvarmoja junanpommittajia maassa, jossa on jo valmiiksi johtotason itsemurhaluvut.

Sitten keksitään että selitys on varmaan talvisota. Se se varmaan on joo. Suomalaisten läheisyyden pelko, tuppisuisuus leuka rinnassa-asenne ja ylihidas kyky huomata asioiden merkityksiä johtuu varpisti siitä.

Nyt ollaan sitten "isoissa pöydissä päättämässä," ja todellisuudessa täysin ajopuuna ja taas Saksan ikuisena perässähiihtäjänä. Saksassa edes tajutaan, että ihmiset tarvitsee harrastuksia, jotta niiden mielenterveys säilyy. Siksi saksalaiset on niin kekseliäitä, vaikka ovatkin ylimielisen kädettömiä lontoontaidoiltaan. Täällä ei saa harrastaa. Milloin mopot pärisee liian kovaa tai naapurin kossin pienoisrautatieharrastus on häpeän, kateuden ja vittuilun aihe (ja vaarallinen, koska siinä harjoitellaan junanpommittajaksi) Milloin vaikka naapurin V-8 lossi, jolla ajetaan kerran kuussa. Sekin pitää kieltää, ja opettaa sormi pystyssä että se saastuttaa ja on täysin hyödytön. Sinun tulee olla siellä työhönopetuksessa kurssittautumassa, ja kaikkien maahanmuuttajien myös, olet niin kädetön että sinua pitää valvoa ja opastaa kuin vajaamielistä, että kouluttaja saa palkkansa.

Kuka edes muistaa Bostonin tapahtumaa enää? Ihmiset on jo turtuneet, eikä ne loputtomat turvajärjestelyt ja kyttäysyhteiskunta auta lopulta yhtään mitään.

Kouluissa ei tarvitsisi opettaa mitään muuta, kuin tekniikkaa, kuvista ja musiikkia. Mutta meillehän on tärkeämpää että äännetään ruotsia tosi hyvin, vaikka ei tulla sillä toimeen edes Stinsenin dressmanissa.

Käyttäjän juhapekkarusanen kuva
Juha-Pekka Rusanen

Hyvä ja ajankohtainen kirjoitus!

Pekka Salo

"Mutta keitä ovatkaan oman aikamme työn orjat, työllä orjuutetut?"

Pahinta orjatyötä tekevät maaniljelijät. Heitä ei arvosteta tippaakaan ja työt sitovat kaiken valeillaoloajan vuoden ympäri.

Toimituksen poiminnat